Rekreacija

Zeničani na turniru u Austriji

Džematska liga u Linzu
Džematska liga u Linzu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani na turniru u Austriji – Reprezentacija Džematske Lige stigla je na Međunarodni futsal turnir Diamant-Cup u Linzu.  Linz će od 21-22.11. po deseti put biti domaćin sada već tradicionalnom Diamant-Cup futsal turniru. Ono što obilježava ovaj turnir je njegova jačina kao i velika posjećenost i popularnost, a slovi za vjerovatno najjači futsal turnir u Austriji.

Klub koji organizuje ovaj turnir je ASKÖ FC Diamant Linz koji se takmiči u 2. ÖFB Futsal Liga Nord te trenutno zauzima prvo mjesto. Ove godine nagradni fond ovog turnira iznosi 5000 €, novčane nagrade dobijaju četiri ekipe a pojedinačne nagrade su spremne za najboljeg igrača, golmana i strijelca, tu je također spremna i nagrada za fair-play ekipu.

Igračima koji predstavljaju Džematsku ligu je ovo drugi put da se takmiče na ovom prestižnom turniru. Ove godine reprezentacija Džematske lige je sastavljena od igrača koji su svojim prvenstveno ponašanjem na terenu kao i van njega a zatim i igrama na terenu zaslužili mjesto u selekciji.

Priznanja turnira u Lincu
Priznanja turnira u Lincu

Reprezentacija Džematske lige je izvučena u grupu J zajedno sa: Gata 1 – Idealbau, Cafe Delirium, Partner Installation, i Organizacija Koncerata Linz. Momci iz Džematske lige prvu utakmicu igraju u subotu 21.11. u 16:00 a zahvaljujući blitzkrieg sistemu takmičenja bez poluvremena posljednju utakmicu grupne faze reprezentacija igra u 17:30.

Putovanje i nastup na prestižnom turniru je još jedna od nagrada koju je organizacioni odbor Malonogometne omladinske džematske lige uspješno ostvario nagradivši igrače iz lige koji su se borili i zalagali za temeljne vrijednosti ove lige a to su lijepo ponašanje i zdrav život. Sve informacije o putovanju i igrama reprezentacije možete pratiti preko oficijelne web stranice (dzematskaliga.com) i nekoliko društvenih mreža na kojima je prisutna Džematska liga a to su facebook (/dzliga), instagram (/dzematskaliga), twitter (/dzematskaliga).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno