Ostali sportovi

Zeničani Faris Čunjalo i Dino Marković među nagrađenim na međunarodnom turniru u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zagrebu je juče odigran veliki šahovski OPEN BLITZ TURNIR – Super United Croatian Grand Chess Tour, uz učešče 71 šahiste, među kojima je bio veliki broj tituliranih šahista (velemajstora, internacionalnih majstora, FIDE majstora, majstorskih kandidata…). Organizatori su bili šahovski klub e4 i Savez Croatia.

Na turniru je nastupilo i sedam predstavnika iz Bosne i Hercegovine i to: Zeničani Faris Čunjalo (7,0 poena) i Dino Marković (7,0 poena), te IM Bojan Maksimović (osvojio 4.mjesto sa 8,5 poena), Halim Hutinović (7,0 poena), WFM Maša Maksimović (7,0 poena), GM Milan Vukić (6,5) i Najdan Starčević (6,0 poena).
Dakle, među 25 nagrađenih šahista našli su se i Zeničani Faris Čunjalo (16.mjesto) i Dino Marković (18.mjesto), koji su iza sebe na tabeli ostavili dosta tituliranih šahista. Iz BiH još su nagrađeni IM Bojan Maksimović, Halim Hutinović i WFM Maša Maksimović. Inače, pobjednik turnira je velemajstor (GM) Hrvoje Stević iz Hrvatske sa 10,0 poena.

Svoje utiske sa turnira saopštio nam je mladi Dino Marković:

– Jedno lijepo druženje u Zagrebu krunisano je i redovnom nagradom na turniru. Čast mi je bila upoznati velemajstora Iana Nepomniachtchtija, igrača koji se bori za titulu svjetskog prvaka u šahu. Imao sam priliku vidjeti stare prijatelje na turniru, te pružiti kvalitetnu borbu na turniru. S obzirom na dug put, da dođemo na jednodnevni turnir i evo završimo turnir kasno, možemo biti zadovoljni. Ja sam imao pobjedu protiv FM-a, remi s IM igračem. Sve pohvale sudijama i organizatorima. Turnir je prošao u fer i korektnoj igri! -. ističe Marković.

Tempo igre (blitz) bio je tri minute plus dvije sekunde bonifikacije po potezu, švicarski sistem, međunarodni rejting. Glavni sudija bio je IA Bojan Birk, a direktor tirnira GM Zlatko Klarić.

E.Imamović; Foto D. Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno