Info

Zenicablog saznaje: Za poziciju komesara policije ZDK prijavila se tri kandidata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na konkurs za novog policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prijavila su se tri kandidata, sva trojica višegodišnji policijski službenici na području ovog kantona, saznaje Zenicablog.

Nakon što je rješenjem Općinskog suda  u Zenici uklonjena “mjera osiguranja”, ponovno ovaj kanton na čelu policije ima vršioca dužnosti.

Na Ustavnom sudu FBiH je da odluči da li su promjene Zakona o unutrašnjim poslovima, kojima je dojučerašnji komesar Rusmir Šišić smijenjen, u skladu sa Ustavom.

Paralelno sa tim procesom, Nezavisni odbor za izbor policijskog komesara u ZDK je raspisao konkurs, na koji su se prijavila tri visokopozicionirana policijska službenika iz ZDK.

Prijavili su se Admir Gazić, Adis Imamović i Fahrudin Pušina.

Gazić je u proteklih 29 godina obavljao niz policijskih dužnosti, a do, otprilike, prije 18 mjeseci je bio na čelu Policijske uprave I – Zenica.

Imamović je također cijelu policijsku karijeru proveo u Zenici, godinama je bio na čelu Sektora saobraćajne policije, a potom i na čelu Sektora za operativne poslove, te drugim dužnostima. Sudski je vještak i saobraćajni ekspert.

Pušina je aktuelni načelnik Policijske uprave II (Visoko).

U narednim sedmicama će se znati “hodogram” narednih poteza i kad će se moći saznati ko će ubuduće predvoditi policijske snage u 12 općina ovog kantona.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno