Zenica

Zenica za nove fasade i zamjenu azbestnih krovova izdvaja novih 333 hiljade KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici etažnih vlasnika potpisali su sa Gradskom upravom Grada Zenica ugovore za sufinansiranje troškova u sklopu projekata poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada, u sklopu kojeg će na 14 zgrada biti zamijenjeni azbestni krovovi, a na dvije će zgrade biti postavljena nova fasada.

Termo-izolacione fasade će biti minimalne debljine 10 cm, a sanaciju svih zajedničkih dijelova zgrada u sklopu projekata energetske efikasnosti, u maksimalnom iznosu do 50 posto investicije, finansirat će Grad. Zenica je ove godine za ovu namjenu osigurala iznos od 333.021,16 KM.

-Prije svega, morate znati da su stambene zgrade privatno vlasništvo. Znači, za mene nema nikakve razlike između kuće u ‘Šerićima’ ili ‘Mošćanici’ i zgrade u gradu. Zato ću još naredne godine dozvoliti ovakav projekt, a onda ću krenuti i sa individualnim kućama – izjavio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Najavio je mogućnost kreditnog zaduženja kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a sve, kako je kazao, s ciljem da “utoplimo sve kuće”.

Projekti “utopljavanja” zgrada novim fasadama i zamjenom azbestnih krovova, koji se u tom gradu realiziraju posljednje tri godine, rezultirali su izradom 16 fasada i 33 nova krova na objektima zajedničkog stanovanja, što je gradski budžet koštalo oko 800.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno