Zenica

Zenica: Stotine nezaposlenih čekali satima da predaju dokumentaciju za 100 KM pomoći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM počelo je i u Zavodu za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, a prema Uredbi Vlade FBiH o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Pravo na ovaj vid pomoći, prema podacima Biroa rada Zenica, u ovome gradu ostvaruje oko 16.500 nezaposlenih osoba.

Prema riječima Saudina Burića, rukovodioca Biroa rada Zenica, pravo na jednokratnu novčanu naknadu od 100 KM imaju osobe koje su imala status nezaposlene osobe po evidencijama Federalnog zavoda za zapošljavanje na dan 31. avgusta 2022. godine.

“Pored statusa nezaposlenosti, na ovu pomoć nemaju pravo- osobe koje ostvaruju pravo na ličnu i porodičnu invalidninu, pravo na egzistencionalnu naknadu, oni koji imaju mjesečni novčani dodatak na osnovu priznanja i odlikovanja te lica sa invaliditetom i civilne žrtve rata, koje na osnovu svog statusa ostvaruju naknadu iz Budžeta FBiH” – kazao je Burić za RTVZE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno