Ostali sportovi

Zenica – Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

Podijeli ovu vijest:

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, koje se realizuje u Zenici od 8. do 10. septembra.

Sportske igre paraplegičara dokazuju da sport nije privilegija samo za ljude bez invaliditeta, naprotiv, on kao specifično područje ljudskog djelovanja osnažuje samopouzdanje i ima izuzetan značaj u održavanju stabilne psiho-fizičke kondicije, posebno osoba sa invaliditetom.

Promocija zdravlja, ljudskih prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom kroz sport predstavljaju jedan od ciljeva Saveza, kao i samih igara.

Svečano otvorenje Međunarodnog otvorenog prvenstva i XVIII sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize će se održati u petak, 09. septembra sa početkom u 09.00h na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u Zenici.

Svečano otvaranje igara počinje defileom učesnika na čijem čelu će biti proslavljeni paraolimpijac, učesnik treće paraolimpijade, bacač kugle Dževad Pandžić, saopćili su organizatori.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno