Zenica

Zenica: šetnja za Srebrenicu 11. jula u 11 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica: šetnja za Srebrenicu 11. jula u 11 sati – Povodom 11. jula, Međunarodnog dana civilnih žrtava rata, u Zenici će biti organizirana šetnja pod nazivom “Zenica za Srebrenicu, da se ne zaboravi i ne ponovi”.

Povorka kreće u 11: 00 sati ispred spomen-obilježja Kameni spavač, potom se izlazi na Glavnu gradsku magistralu da bi se ponovo došlo na mjesto polaska gdje će biti proučena dova i položeno cvijeće za stradale Srebreničane i šehide Armije RBiH.

Obilježavanje Međunarodnog dana civilnih žrtava rata biće upriličeno u organizaciji Gradske uprave Zenica, Asocijacije mladih SDA i Medžlisa islamske zajednice Zenica, navodi se u saopćenju kojeg smo dobili od Odsjeka za poslove protokola Gradske uprave Zenica. 

Također danas (petak) Bosanskohercegovačka patriotska stranka BPS-Sefer Halilović Zenica nam je uputila dopis

Povodom 11. jula i sjećanja na genocid u Srebrenici, Gradski odbor BPS – Sefer Halilović je u saradnji sa građanima grada Zenice pripremio performans kojim će obilježiti 11. juli u ponedjeljak pod nazivom „Srebrenica u Zenici oka moga“

Mjesto događaja je Trg Alije Izetbegovića – „Kameni spavač“ u 11 sati.

Program:
1. Scenski nastup učesnika: srebrenički performans sa muzičkom podlogom
2. Šetnja gradom svih prisutnih slijedećom relacijom:- Kameni spavač – Kameni most – Ulica Maršala Tita – Islambegovića put- Safet bega Bašagića -Bulevar – Kameni most-Kameni spavač

Broj izvođača srebreničkog performansa je 50.

Napominjemo da taj dan neće biti istaknute nikakva stranačka obilježja. Taj dan nastupamo kao grupa građana bez obzira na stranačku, vjersku i nacionalnu pripadnost.

Obzirom na aktivnosti do sad provedene za taj dan očekujemo prema najavama dolazak značajnog broja posjetilaca iz drugih gradova: Konjic, Hadžići, Sarajevo, Zavidovići, Bugojno, Vareš, Visoko, Travnik, Tuzla i Kalesija.

Pozivamo naše sugrađane da svojim dolaskom u zakazano vrijeme ispred Kamenog spavača zajedno odamo počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Predsjednik gradskog odbora BPS-Sefer Halilović:
Vahid Spahić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno