Zenica

Zenica: Rudari u “Stranjanima” ponovo obustavili rad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica: Rudari u “Stranjanima” ponovo obustavili rad – Rudari pogona “Stranjani” Rudnika mrkog uglja Zenica ponovo su obustavili rad, saznaje Fena. Vršilac dužnosti direktora zeničkih rudnika Edin Pašić ističe da još nema zvaničnu informaciju, ali dodaje da je i on čuo da je došlo do obustave rada.

– Mi smo imali sastanak u pogonu „Stranjani“, kojom smo im prilikom prezentirali Plan kraktoročnih mjera na sanaciji poslovanja i smanjenju troškova za RMU Zenica. Po tom bi planu rudari iz pogona “Stranjani” bili raspoređeni u preostala dva pogona, “Raspotočje” i “Stara jama”, s ciljem efikasnijeg rada – kaže Pašić, koji dodaje da preraspodjela radnika ne znači i zatvaranje pogona “Stranjani”, čega se boje tamošnji rudari.

O tome kakva će biti sudbina pogona “Stranjani”, kaže Pašić, odluka će biti donesena tek nakon što bude završena izrada konačnog plana sanacije za zeničke rudnike, a koju nova Uprava ima obavezu sačiniti u roku od dva mjeseca.

Podsjetimo, rudari “Stranjana”, zbog bojazni da bi njihov pogon mogao biti zatvoren, štrajkali su i ranije, a zadnji put polovinom augusta ove godine.

Fokus.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno