Sudske klupe

Zenica: Optužen da je sjekirom lupao po kući jer mu nevjenčana supruga nije dala novac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo ZDK procesuiralo je tri slučaja nasilja u porodici, a na meti istrage je i dvadesetsedmogodišnji Zeničanin Đ.Z., kojeg terete da je sjekirom lupao stvari po kući nakon što mu je nevjenčana supruga F.A. odbila dati novac.

U optužnici, koju je potvrdio Općinski sud u Zenici, terete ga da je to uradio 16. augusta oko 16 sati u kući u kojoj živi kao podstanar.

“Nakon prepirke zbog toga što mu je nevjenčana supruga F.A. odbila dati novac, uhvatio ju je za ruke i odbacio na kuhinjske elemente, a zatim je bacao i razbijao stvari po kući”, navodi se u optužnici.

Potom je, dodaje se, otišao vozilom od kuće da bi se ubrzo vratio noseći sjekiru u rukama.

“Ušao je u kuću i nastavio da razbija namještaj, kao i da izbacuje stvari napolje, da bi potom ponovo otišao u nepoznatom pravcu. Nevjenčanoj supruzi F.A. nanio je laku povredu koja je konstatovana u Službi hitne medicinske pomoći u Zenici”, navodi se u optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Ovo tužilaštvo je, zbog nasilja u porodici, podiglo optužnicu i protiv N.M. iz Maglaja, koji je osuđivan tri puta, a terete ga da je takođe bio nasilan prema svojoj nevjenčanoj supruzi.

“Optužen je da je 3. jula prošle godine oko 14 sati dok se sa svojom nevjenčanom suprugom i njihovo dvoje maloljetne djece vozio mercedesom prvo verbalno napao ženu, psujući joj majku i oca i nazivajući je k..vom, a zatim dva puta udario snažno nogom u pretinac ispred sjedišta suvozača”, navodi se u optužnici, koju je potvrdio Općinski sud u Zavidovićima.

Nakon toga su, dodaje se, otpala vratašca na pretincu, a žena je okrenula vozilo i uputila se prema mjestu gdje žive.

“N.M. je nastavio u vozilu galamiti i vrijeđati je, a djeca su slušajući i gledajući sve to vrištala i plakala. Nakon dolaska pred kuću žena je zaustavila vozilo i uputila se zajedno sa djecom prema kući dok je on nožem isjekao sve četiri gume na mercedesu”, navodi se u optužnici.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je, zbog nasilja u porodici, podiglo optužnicu i protiv B.E. (27) iz Zavidovića, kojeg terete da je napao oca.

“Tereti se da je 6. septembra ove godine oko 16.15 u Zavidovićima, u kući u kojoj živi s roditeljima, nakon verbalnog konflikta bio nasilan nad ocem na način da je nakon psovki i prijetnji nasrnuo na njega”, ističe se u optužici.

Oca je, kako ga terete, uhvatio rukama za vrat, ali ga je u daljem nasilju spriječio komšija Ž.J., koji je tu bio.

“Nakon toga je otac optuženog uzeo mobilni telefon da pozove policiju kako bi prijavio događaj, ali B.E. otima telefon iz ruke i baca na pod, pri čemu se razbio ekran, poslije čega ga je Ž.J., govoreći mu da se smiri, izgurao iz kuće”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno