Kultura

„Zenica oka moga“ – prvi virtuelni koncert koji spaja rock generacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Zenica oka moga“ – prvi virtuelni koncert koji spaja rock generacije- Prvi virtuelni koncert posvećen zeničkoj muzičkoj rock sceni bit će održan u petak, 19. marta sa početkom u 19.30 sati. Naime, radi se o projektu koji u vrijeme pandemije svojevrsnim vremeplovom, online putem, pruža muzičku čaroliju koja dolazi u vlastite domove, a koji je namijenjen gledateljima širom svijeta. Koncertni spektakl će biti izveden na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a publika će imati priliku da virtuelno uživa u svojim domovima u izvedbi romantične muzike šezdesetih, dinamične muzike šezdesetih i muzike zlatnih osamdesetih.

Poznate i popularne pjesme šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih izvode pop i rock veterani Zenice: legendarni gitarist i pjevač Nedžad Džadžo Čamdžić, aksustičar Hisam Hiso Jusufović, zatim grupe: Nemoguće vruće, Gong i Taxi Band, kao i Omladinski hor sa dirigentom Milenkom Karovićem. Voditelj prvog zeničkog virtuelnog koncerta je radijski voditelj i novinar Josip Dujmović, a specijalni gost je najuspješnjiji i najpopularniji Zeničanin u regionalnom glumačkom i televizijskom svijetu Tarik Filipović.

Virtuelne ulaznice su u prodaji preko sistema ENTRIO.HR i dostupne su po promotivnoj cijeni od 10 eura do 5. marta. Nakon tog datuma, cijena ulaznice će biti 15 eura. Producent koncerta je Tomislav Kašljević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno