Ostali sportovi

ZENICA: Najava sportskih događaja ovog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najavljujemo sportske događaje za vikend 18 i 19.12.2021.godine. Donosimo raspored i satnice sportskih događaja do kojih smo došli.

KOŠARKA MUŠKI

U prvenstvu KSBiH nastupa OKK Čelik.

U sljedećem 9. kolu OKK Čelik je domaćin ekipi HKK Zrinjski iz Mostara. Utakmica je na rasporedu ove subote od 19,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Sudije na ovom meču: Ademir Zurapović (prvi sudija), Haris Bijedić i Mario Šutalo, delegat D.Kunosić.

Čelik je sa omjerom u pobjedama i porazima 1/6 na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa sarajevskom Bosnom Royal i mostarskim Zrinjskim.

Ovo će biti derbi začelja u kojem je trener OKK Čelik, Bojan Stevanović, ostao sa skračenimm rosterom od osam igrača, te je morao popuniti ekipu sa kadetima i juniorima.

Iako desetkovani, nakon turbulentnog perioda, u novu utakmicu ulaze sa optimizmom da mogu do pozitivnog rezultata. Nadaju se i podršci sa tribina.

-Ja znam da je košarkaška javnost do sada obavještena o povlačenju pet igrača i trenera Josipa Pandže zbog ekonomske situacije i njihovih ličnih odluka. To se odrazilo na trenažni proces i mogućnost rotacije igrača u timu. Momci koji su ostali u klubu dali su sve od sebe u Bratuncu. Za ovu utakmicu sa Zrinjskim ovi momci će opet dati dvjesto posto na parketu -,  kazao je za Zenicainfo.ba trener  Čelika Bojan Stevanović.

KOŠARKA ŽENE

U prvenstvu KSBiH nastupa KŽK Čelik. U vikendu pred nama je osmo kolo Prvenstva.

U narednom 8.kolu košarkašice Čelika su domaćini ekipi ŽKK Mladi Krajišnik. Utakmica je na rasporedu u subotu 18.12. od 17 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Sudije na utakmici: Tarik Nikšić, Ivan Jurić i Armin Zahiragić, a delegat Miodrag Vujović;

Nakon sedam kola košarkašice Čelika su na omjeru od pet pobjeda i dva poraza, 12 bodova i drugo mjesto na tabeli. Ekipa Mladog Krajišnika je na omjeru od dvije pobjede i pet poraza, devet bodova.

 

ODBOJKA

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 10.kola u Superligi za žene FBiH, grupa Sjever, u kojoj nastupa i zenička ekipe OK Čelik-R.

Dvije druge zeničke odbojkaške ekipe, ŽOK Željezara i OK Block Out već su na zimskoj pauzi.

U 10. kolu Superlige za žene, grupa Sjever, zeničke odbojkašice su domaćini:

OK “Čelik-R” Zenica – ŽOK “Smeč” Lukavac, subota, 18.12.2021. u 17:30, KŠC Sv.Pavao;

Zeničke odbojkašice su na omjeru od 1/8, deveto mjesto sa tri boda, a ekipa ŽOK Smeč iz Lukavca ima omjer 8/1, drugo mjesto i 25 bodova.

PRVA FUTSAL LIGA FBiH, GRUPA 1

Predstojećeg vikenda igra se 7.kolo Prve futsal lige FBiH, grupa 1. Zenička ekipa MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u 7. kolu gostuje ekipi MNK DiaBiH sa Ilidže.

Utakmica je na rasporedu u subotu 18. 12. od 18 sati u KŠC „Sabit Hadžić“ Ilidža.

Nakon velike pobjede u prošlom kolu kod kuće u derbiju protiv sarajevske ekipe FK Futsal Željezniča od 7:2, zenička ekipa MNK Neimari je na prvom mjestu tabele sa 15 bodova, kao i drugoplasirani sarajevski tim, Futsal Željezničar.

U prvh šest kola Neimari su zabilježili pet pobjeda, četiri domaće pobjede, protiv ekipa Vitez, Centar, Novi Travnik i Futsal Željezničar, jednu gostujuću protiv Drine u Goraždu, te jedan poraz u Žepču.

Evo svih parova 7.kola, 18./19. 12.:

Ilidža: MNK DiaBiH – MNK Neimari

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – FKA Centar

Žepče: MNK Žepče – MNK Drina

Vitez: KMF Vitez – MNK Novi Travnik

ŠAH

U Šahovskom domu u Zenici ove subote, 18.12.2021.godine, biće održano 26. seniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za 2021. godinu.

Organizator je šahovski savez ZDK, a tehnički organizator Šahovski klub Čelik iz Zenice.

Pravo učešća imaju svi članovi klubova udruženih u Šahovski savez Zeničko-dobojskog kantona i drugi šahisti sa mjestom prebivališta na području ZDK (CIPS).

Prvenstvo počinje u 11,00 sati, igrat će se po švicarskom sistemu u 9 kola (kompjutersko parovanje), sa tempom igre 11 minuta po igraču. Nagradni fond je 510,00 KM i biće podijeljen na pet prvoplasiranih šahista (prva nagrada 150 KM, peta nagrada 50 KM), te specijalne nagrade od po 30 KM za najuspješnijeg kadeta ili juniora i najuspješniju ženu.

Direktor turnira je Vedad Šestić, predsjednik ŠSZDK, a glavni sudija prvenstva će biti NA Belmir Miskić iz Zenice i kompjutersko parovanje.

Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE

E.Imamović

Foto iz klubova i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno