Nogomet

Zenica: Mlada reprezentacija BiH okupila se pred duel s Crnom Gorom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica: Mlada reprezentacija BiH okupila se pred duel s Crnom Gorom- Mladi (U-21) reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici i počeli pripreme za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine protiv Crne Gore, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slobodan Starčević, selektor mlade bh. reprezentacije na početku priprema je istakao da je jako važno da su se odazvali svi pozvani igrači.

“Raduje me da su svi pozvani igrači došli sa pozitivnom energijom. Nadam se da ćemo tu energiju sačuvati tokom cijelih priprema i prenijeti je na teren u važnoj utakmici na početku kvalifikacija. Mnogo bi nam značila tri boda u prvom meču i sve smo podredili tom cilju“, rekao je Starčević za internet stranicu N/FSBiH.

Bh. reprezentativac Ajdin Hasić je optimista i očekuje pobjedu na gostovanju kod Crne Gore.

“Ovo je prvo okupljanje nove U-21 generacije i imamo sedam dana da se spremimo za susret. Za to vrijeme selektor i stručni štab će nam pokazati šta da radimo i pobliže nas upoznati sa protivnikom. Očekujemo tri boda na otvaranju kvalifikacija i vjerujem da ova ekipa može napraviti dobre rezultate“, naglasio je Hasić.

Vezista mladog bh. tima Andrej Đokanović je istakao da će u Podgorivi dati sve od sebe da dođu do tri boda.

“Drago mi je što smo se okupili. Ovo je nova generacija i nadam se da ćemo biti uspješni. Daćemo sve od sebe da pobijedimo na gostovanju u Podgorici. Neće biti lako, ali smo motivisani i vjerujem da možemo doći do tog cilja. U dobroj sam formi i vjerujem da su i ostali igrači. Tek smo se okupili i u toku sedmice ćemo više znati i o protivniku, ali i o našoj spremi“, kazao je Đokanović.

Utakmica prvog kola grupe F kvalifikacija za EURO 2023 između Crne Gore i Bosne i Hercegovine na programu je 29. marta na DG Areni u Podgorici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno