Zenica

Zenica ima “Studengrad”, ali i “Studenbaštu”!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica ima “Studengrad”, ali i “Studenbaštu”!  – Udruženje “Naš most” Zenica u bašti udruženja u subotu, 22. decembra priređuje izložbu radova polaznika i polaznica slikarskih škola i kreativnih radionica koje su članovi i članice udruženja organizovali tokom 2018. godine.

Kao nezvanični dodatak zeničkoj prazničnoj zoni u centru grada nazvanoj “Studengrad” koja je obradovala brojne Zeničane i Zeničanke, udruženje “Naš most” praznično raspoloženje u gradu želi upotpuniti i vlastitom proslavom svojih rezultata u 2018, godini i predstaviti ih građanima i građankama Zenice.

Zašto izložba na otvorenom usred zime?

“Jer nas je toliko da nam treba puno više prostora nego što ga imamo,” kažu iz udruženja “Naš most”.

Tokom 2018. godine u kontinuitetu je održavana izuzetno posjećena Slikarska škola za odrasle i djecu koju je vodio Nermin Kozlo, te radionice slikanja akrilom, časovi enkaustike i dekupaža za osobe treće životne dobi, koje je finansirao Grad Zenica. Ove kreativne radionice svake sedmice su okupljale preko 40 osoba starije dobi, pretežno žena, i pružale im priliku za druženjem, kreativnim radom i očuvanjem mentalnog zdravlja.

Za neke od njih one su značile i početak novih prijateljstava i novih hobija. Voditelji radionica bili su članovi udruženja “Naš most” Mirsad Šišić, Melha Bičo Družić i Zdena Šarić, takođe osobe treće životne dobi.

Uz njih, na izložbi će gostovati i članovi i članice zeničkog udruženja roditelja djece i mladih s posebnim potrebama “Zvijezda”, koji već treću godinu kroz časove enkaustike, koje vodi Zdena Šarić, rade na unapređenju radnih i društvenih vještina djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz radionice enkaustike, slikarskoj tehnici popularno nazvanoj “slikanje peglama”.

Sve veći interes građana i građanki Zenice za kreativne radionice udruženja “Naš most” ukazuju na veliku potrebu za organizacijom kreativnih aktivnosti za ranjive grupe poput starijih osoba i osoba s teškoćama u razvoju u Zenici, ali i na potrebu za većim prostornim kapacitetima nego što ih udruženje trenutno ima. Broj članova i članica udruženja se samo ove godine utrostručio.

“Žarko želimo da nas sljedeće godine bude i puno više, ali za to nam je neophodan veći prostor”, kažu iz “Našeg mosta”.

Izložba “Studenbašta” će biti otvorena od subote u podne u Titovoj ulici broj 22 do kraja 2018. godine.

Link na Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/221672508760190/ 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno