Nesreće

Zenica i Travnik okovani tugom: Mladići koji su poginuli na Komaru su maturanti medrese

Zenica i Travnik okovani tugom: Mladići koji su poginuli na Komaru su maturanti medrese – Dvojica mladića koji su danas poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-5 kod Donjeg Vakufa maturanti su Elči Ibrahim pašine medrese, a njihova smrt okovala je tugom srca onih koji su ih poznavali.

Ahmed Adilović iz Zenice koji je preminuo na mjestu nesreće te Mensur Tarakčija iz Travnika koji je podlegao uslijed zadobivenih povreda prerano su napustili ovaj svijet, a porukama podrške porodici i izrazima saučešća obratili su se mnogi profesori ove dvojice mladića.

Adilović je sin profesora i nekadašnjeg dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Zuhdije Adilovića, a Tarakčija je zajedno s Adilovićem pohađao Elči Ibrahim pašinu medresu.

Riječi hvale o njima dvojici kao uzoritim mladićima imaju svi oni koji su ih poznavali, a koji su s velikom nevjericom pročitali vijest o pogibiji ove dvojice mladića.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u poslijepodnevnim satima na magistralnom putu M-5 na planinskom prijevoju Komar kada je Audi iz za sada nerazjašnjenih okolnosti sletio s kolovoza.

Očevici ističu da Adilović i Tarakčija nisu bili sami u vozilu, a svjedočili su potresnim scenama trojice mladića koji su preživjeli u ovoj nesreći, dok su se ekipe Hitne pomoći borile za spašavanje života preminulih.

Uviđaj je trajao do večernjih sati, a o svemu je upoznat i dežurni kantonalni tužilac. Vrijeme dženaze i mjesto ukopa mladića još uvijek nije poznato.

Izvor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem