Košarka

Zenica i KŽK Čelik imaju svoje četiri predstavnice u seniorskoj reprezentaciji BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što smo ranije objavili na LINKU, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je prije nekoliko dana otputovala u Italiju, gdje rade pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Izabranice selektora Gorana Loje ostaju u Italiji do 14. avgusta, gdje će odigrati još nekoliko kontrolnih mečeva.

Tokom turneje u Italiji selektor Goran Lojo imat će na raspolaganju sljedeće igračice:

Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Elez (djevojački Džebo), Nikolina Knežević (djevojačko Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra Nikšić.

Na spisku se nalaze i četiri igračice iz Zenice i KŽK Čelik i to: Matea Tavić, Sara Heljić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić.

-Za nas je ovo „golemo“ kaže Aida Kalušić, bivša bh.reprezentativka iz Zenice. Aidini prvi košarkaški počeci su vezani za Čelik iz Zenice sa kojim je bila prvakinja BiH u svim mlađim kategorijama nekoliko puta. Poslije je to ostvarila i kao seniorka, također sa Čelikom. U svojoj karijeri nastupala je za klubove u Mađarskoj (Pecs i Szolnok), Poljskoj (Energa Torun), Grčkoj (Ptolemaida), Rumuniji (U Cluj), Sloveniji (Triglav), Turskoj (Antalija) i Qataru. U BiH je, pored Čelika, nastupala još i za Mladi Krajišnik.

 

U prvoj utakmici u Italiji naša reprezentacija je pobjedila sastav Elon University Phoenix, ekipu koja se takmiči u prvoj američkoj NCAA diviziji, rezultatom 69:55.

Selekcija naše zemlje je igrala u sastavu: Tavić 6, Elez 15, Knežević 4, Selimović 8, Džombeta 8, N. Delić 6, A. Delić 6, Ikanović 6, Deura 3, Halilović 3, Domuzin 1, Nikšić, Ahmić, Gligić. Sara Heljić nije nastupila jer se oporavlja od povrede.

Bh. košarkašice će se pripremati u Italiji do 14. augusta, nakon čega slijedi povratak u Sarajevo gdje će 17. i 18. augusta igrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Portugala, dok dan kasnije putuju u Francusku gdje će 20. i 21. augusta igrati protiv selekcije te zemlje. Ekipa bi posljednji dio priprema do odlaska na Svjetsko prvenstvo u Australiju trebala obaviti na Vlašiću.

Svjetsko prvenstvo je na rasporedu od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno