Nesreće

Zenica: Hrabri vatrogasci spasili ženu i dvije djevojčice iz kuće u plamenu

ILUSTRACIJA
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica: Hrabri vatrogasci spasili ženu i dvije djevojčice iz kuće u plamenu – U ranim jutarnjim satima u porodičnoj kući u Zenici izbio je požar.

Požar je izbio oko 2:10 minuta poslije ponoći, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona.

Porodična kuća gorjela je u ulici Marjanovića put na čijem su balkonu vatrogasci zatekli majku i dvoje maloljetne djece, te ih spasili iz kuće u plamenu, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne jedinice u Zenici za Radiosarajevo.ba.

“Želimo da se građani osjećaju sigurno i nadam se da će im ovi primjeri uliti sigurnost”, poručio je vatrogasac Samir Hadžić građanima.

Požar je likvidiran oko 3:38 minuta, kako su naveli iz ove jedinice, a na porodičnoj kući pričinjena je velika materijalna šteta.

Kako su naveli iz PVJ-a, majka i dvoje djece nisu povrijeđeni i prevezeni su na Urgentni blok Kantonalne bolnice u Zenici na pregled.

U Kantonalnoj bolnici Zenica smo doznali da su majka i njeno dvoje djece, nakon obrade i opservacije, pušteni na kućno liječenje.

“U KUM su primljeni pacijenti G. A. (1991) i kćerke Č. D. (2013) i Č. L. (2014) s povredama nastalim prilikom udisanja dima. Nakon dijagnostičke i terapijske obrade, stanje pacijentica je stabilizirano i danas u prijepodnevnim satima su otpuštene na kućno liječenje”, rekla je za Radiosarajevo.ba Aida Buro, glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili pripadnici MUP-a ZDK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno