Zenica

ZENICA – FOTO: Sidran promovisao svoje novo djelo “A Nurija veli”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZENICA – FOTO: Sidran promovisao svoje novo djelo “A Nurija veli” – Jedan od najpoznatijih bh. pisaca i stvaratelja Abdulah Sidran je jučer promovisao svoj novi rad, književno djelo “A Nurija veli” u Zenici.

Knjižara “EN” je u saradnji sa Sidranom Zeničanima priredila promociju novog djela ovog bosanskohercegovačkog stvaratelja. U divnoj atmosferi, ispred knjižare u ulici Maršala Tita, Sidran je proveo nekoliko sati u razgovorima sa našim sugrađanima.

“A Nurija veli” u sebi sadrži nekoliko “opasnih misli” narodnog filozofa Nurije, pjesme, šale i kratke priče čije je misli Sidran proteklih godina objavljivao na Facebooku, a sada objedinio u jedno djelo.

Kako je Sidran u ranijim intervjuima objasnio, u knjizi su dijelovi njegovog “fejzbučarenja”, te djelo donosi zapise o svakodnevnici kroz oči jednog pjesnika.

Uz to, sadrži i pjesnikove komentare na sve ono što se dešava oko njega.

Knjigu je uredio Tarik Sidran, za likovnu opremu zaslužan je Haris Jusović, a izdaje je Dobra knjiga.

Kako je protekla promocija ovog djela Abdulaha Sidrana u Zenici ispred knjižare “EN”. na “Korzu”, možete pogledati u foto galeriji:

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: B. Isaković i M. Kasap



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno