Zenica

Zenica domaćin sajma “Open Air Fair”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer, 13. jula 2021. godine, na Trgu Alije Izetbegovića ispred robne kuće Bosna, Zenica je bila domaćin „Open Air Fair” na kojem su otkrivene destinacije Via Dinarice u BiH na koje se možete zaputiti ovog ljeta.

Prolaznici su se upoznali sa turističkim atrakcijama, informisali o ponudama, popeli se na “vrh planine i fotografisali pored Hajdučkih vrata”, učestvovali u nagradnim igrama i osvojili vrijedne nagrade koje će im poslužiti da se odmore na nekoj od lokacija Via Dinarike ili da uživaju u rekreativnim šetnjama kroz bosanskohercegovačke šume, na putu preko jugoistočnog dijela Hercegovine ka Jadranskom moru ili u avanturističkom pohodu na najviše planinske vrhove Bosne i Hercegovine.

Mnogo informacija o sjajnim turističkim destinacijama, odlična muzika, sjajan moderator, Zeničanin, Almir Hadžajlić – Labud koji je učinio da atmosfera dođe do usijana, odlična organizacija, sjajno raspoloženje naših sugrađana i sugrađanki obilježili su jučerašnji dan. Nikako ne smijemo zaboraviti ni one najmlađe koji su se trudili, igrali, osvajali nagrade, pamtili staze, pogađali destinacije sa fotografija, takmičili se u pakovanju planinarskog ruksaka, plesali i uživali, te obećali da će naučeno prenijeti drugarima koji nisu bili tu.

Ovaj sajam organizovan je u okviru projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Projekt Via Dinarica se provodi u saradnji s domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, te nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

#IPrirodaIDruštvo #ViaDinarica #connectingnaturally @UNDPBiH @USAIDBIH @AICSTirana @[email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno