Ostali sportovi

Zenica će ipak imati predstavnika u futsalu u 1.ligi FBiH

Grad će predstavljati novoformirani klub MNK “Neimari” – Zenički ljubitelji futsala u narednoj takmičarskoj sezoni 2019./20. godina ipak neće ostati bez svog predstavnika u ligaškom dijelu Prve futsal lige Federacije BIH.

Nakon odustajanja od takmičenja MNK Calp, u narednoj sezoni, u grupi 1, takmičit će se Malonogometni klub “Neimari”. Pripreme za narednu sezonu Neimari su počeli prije dvadesetak dana u dvoranama Bilmišće i Katoličakog školskog centra u Zenici.

Trener Mersid Bureković očekuje da će na raspolaganju za narednu sezonu imati listu od 18 igrača. Osim mlađih igrača pristupnice su potpisali i bivši igrači Calpa: Beganović, Imamović, Čajlaković, Hećo, Vehabović. Do početka lige prema planu priprema trenera Burekovića, ekipa bi trebala odigrati najmanje dvije prijateljske utakmice s klubovima iz okoline. te bi trebali spremno dočekati početak prvenstva.

U prvom kolu Prve futsal lige Federacije BIH u grupi 1 koje se igra 2. i 3. novembra MNK “Neimari” gostuje kod Drine u Goraždu.

Ambicije kluba u prvoj takmičarskoj sezoni su zadržavanje statusa ligaša i stvaranje kvalitetnog tima za naredne sezone, gdje bi imali i veće ambicije. U grupi 1 osim zeničkog ligaša su još Drina-DIABIH Ilidža, Žepče, Željezničar, Bugojno i Doboj Istok.

Izvor: sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem