Zenica

Zenica će i ove godine biti centar bh. smotre najmlađih ljubitelja filma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica će i ove godine biti centar bh. smotre najmlađih ljubitelja filma – Najveća i najduža filmska smotra za djecu u Bosni i Hercegovini Dječiji film festival za nepunih mjesec dana stiže u Zenicu s filmskim programima iz cijelog svijeta u 2D i 3D projekcijama. Od 30. oktobra do 5. novembra na velikim platnima bit će projicirano više od 75 projekcija.

Dječiji film festival u Zenici se održava već četiri godine zaredom uprkos svim problemima s kojima se susreću organizatori. Ovogodišnji DFF u Zenici će biti održan od 30. oktobra do 5. novembra, a organizatori očekuju da će i ove godine, kao i proteklih, Zenica biti bh. dječiji centar uz više od 10.000 posjetilaca.

“Cilj festivala je da svako dijete koje poželi, doživi čaroliju gledanja filma u kinu, druži se sa svojim vršnjacima, ali i s porodicom, nauči nešto novo i kulturno se obrazuje”, kazao je za Klix.ba Denis Samardžić, direktor festivala.

Na ovogodišnjem DFF-u posjetiocima će biti predstavljeni filmovi iz SAD-a, Švicarske, Luksemburga, Belgije, Njemačke, Švedske, Francuske, Češke, Norveške, Južne Koreje i Australije.

“Na ovogodišnjem festivalu ćemo predstaviti 21 filmski naslov kroz više od 75 kino projekcija, od čega deset premijernih naslova porodične i dječije produkcije koji nisu redovno prikazivani u bh. kinima. Posebno smo ponosni na činjenicu da više od 65 posto programa čine vanholivudske porodične i dječije nezavisne produkcije iz evropskih zemalja”, dodao je Samardžić.

Tokom sedam dana Festivala bit će održano i 40 kreativnih radionica s omiljenim likovima iz crtića koji će posjetiocima pružiti zabavu kroz igru, ples i druženje.

Kao i prethodnih godina i ove godine Festival će se realizovati uz pomoć Grada Zenice, Raiffeisen banke te generalnog pokrovitelja kompanije ArcelorMittal Zenica.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno