fbpx
Ostali sportovi

Zenica: 24. Prvenstvo BiH u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem za seniore i seniorke, Emma Imširović opet najbolja

Zenica: 24. Prvenstvo BiH u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem za seniore i seniorke, Emma Imširović opet najbolja –  U Zenici u organizaciji Streljačkog kluba Zenica održano 24. Prvenstvo BiH u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem za seniore i seniorke.

Streljački klub Sarajevo je sa dvije ekipne pobjede i jednim drugim mjestom najuspješniji klub prvenstva. Vrijedi istaći da je ekipa SK Sarajevo na pušci osvojila 23. titulu prvaka BiH, dok je naš najuspješniji olimpijac Nedžad Fazlija osvojio svoju jubilarnu dvadesetu titulu prvaka BiH.

U ženskoj konkurenciji također nije bilo iznenađenja. Naša sugrađanka Emma Imširović je odbranila titulu prvakinje BiH pogodivši 618,8 krugova. Drugo mjesto zauzela je Segmedina Bjelošević (SK Sarajevo) sa 612,6, a treće mjesto osvojila je juniorska rekorderka Medina Arnautović (SK Sarajevo). Ekipa SK Sarajevo (Bjelošević, Arnautović Meina i Aida) je ekipno pobjedila sa 1.825,6 krugova, ispred SK Mladost 1.766,7 , te Geofona 1.758,5 krugova.

Kod seniora na pušci nije bilo velikih iznenađenja ni u pojedinačnom ni u ekipnom plasmanu. Nedžad Fazlija nije ni ovaj put nije dozvolio iznenađenje te ja sa pogođenih 618,3 kruga osvojio svoju dvadesetu zlatnu medalju na prvenstvu BiH, pobijedivši ispred svojih klupskih kolega Emira Memiševića i Nikole Ćorića. Emir je pogodio 614,0 krugova, a Nikola 611,8 krugova te se sa Državnim rekordom za juniore okitio i seniorskom bronzanom medaljom.

Ekipno prvo mjesto je osvojila ekipa SK Sarajevo (Fazlija, Memišević, Ćorić) sa pogođenih 1844,1, drugo mjesto osvojila je ekipa Geofon Teslić sa 1769,4 kruga, a treće mjesto SK Glasinac 1.758,9.

Na prvenstvu je izjednačen državni rekord za juniore, za koji se pobrinuo Nikola Ćorić koji je sa pogođeniih 611,8 krugova izjednačio državni rekord kojeg drži Bakir Spahić.

Najzanimljivija borba za odličja vodila se na pištolju, gdje je svaki hitac odlučivao o plasmanu. Ipak, najkonstantniji su bili strijelci SK Geofon (Petković, Sadžak, Jovičić) iz Teslića koji su sa pogođenih 1.653 kruga, osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa SK Sarajevo sa 1.616 krugova za samo dva kruga ispred strijelaca SK Visoko koji su pogodili 1.614 krugova.

Maksimalna koncentracija odlučivala je i u pojedinačnom plasmanu. Siniša Petković (SK Geofon) je bio najsmireniji i pogodio 557 krugova i pobjedivši prošlogodišnjeg prvaka BiH Ladislava Kremenjaša koji je sa 550 krugova osvojio drugo mjesto. Nikola Jovičić je za samo dva kruga (548) zaostao za Ladislavom, osvojivši bronzanu medalju.