Politika

Žene SDA Zenica: Osuđujemo svaki napad na ženu u politici!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Osuđujemo svaki napad na ženu u politici!- Prije nekoliko dana svjedočili smo sjednici Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Grada Zenica imao neprimjeren i neumjesan verbalni istup prema vijećnici Emini Tufekčić a koji Organizacija Žene SDA Zenica ovim putem najoštrije osuđuje.
Sramotnim uvredama koje ne želimo ni ponavljati, gradonačelnik ne vrijeđa samo našu kolegicu i vijećnicu Tufekčić, već sve žene. Politički različiti stavovi su dozvoljeni, u normalnim demokratijama čak i poželjni, nadamo se da je to još uvijek tako i u Gradu Zenica, ali vrijeđanje po bilo kom osnovu je nedopustivo.
Dodatnu sramotu nesvakidašnjem događaju pridonio je i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Zenice koji se ni slovom nije oglasio niti je imao za potrebu da uputi saopćenje nakon sjednice.
Štoviše, cijeli incident se nastojao zataškati najprizemnijim oblikom cenzure nad građanima Zenice i javnosti, odnosno realtivizirajući cijeli incident rečenicom „nije se odnosilo na vas već na stranku iz koje dolazite“, što u svakom slučaju nije u skladu sa statutaronom obavezom predsjedavajućeg i principima međusobnog uvažavanja i saradnje između gradonačelnika i gradskih vijećnika.
Iako je u ovom, još jednom u nizu incidenata gradonačelnika, žrtva naša vijećnica Emina Tufekčić, zabrinjava istina da su ostali politički subjekti i nevladine organizacije u Gradu Zenica ostale nijemi. Nije se oglasila niti jedna nevladina organizacija koja se bori za ravnopravnost i zaštitu ženskih prava, pitamo se da li je to zbog činjenice što Emina Tufekčić dolazi iz SDA.
Organizacija Žene SDA Zenica podsjeća kolege, političare i dužnosnike da je pristojna komunikacija prema ženama i muškarcima jednako bitna kao i pošten, korektan i marljiv rad.
Žene SDA Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno