Info

Žena iz Žepča smještena u izolaciju u KB Zenica negativna na koronavirus

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu završeni su nalazi testiranja šest uzoraka osoba za koje se sumnjalo da su zaraženi koronavirusom. Svih šest nalaza je negativno, potvrdila je za Klix.ba direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović. Testiranje je izvršeno za osobu iz Žepča, dvije iz Mostara i tri iz Sarajeva.

Žena iz Žepča je smještena u izolatorij Kantonalne bolnice u Zenici.

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je naglasila da nema mjesta panici, ali da svi trebaju biti na strogom oprezu te apsolutno poštovati sve propisane mjere prevencije s ciljem zaštite i sprečavanja širenja koronavirusa.  Jučer testirani uzorci dvojice građana Goražda su također bili negativni.

Iz rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu apeluju na sve građane da ne nasjedaju na lažne vijesti i spekulacije te da će u slučaju bilo kakve promjene KCUS blagovremeno informisati građane. Podsjećaju građane na važnost poštivanja uputa kriznih štabova tj. izbjegavanje većih okupljanja, često pranje ruku, provjetravanje prostorija, izbjegavanje rukovanja, grljenja, ljubljenja, smanjeno kretanje (posebno starijim osobama) te jačanje imuniteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno