Nogomet

Zeljković najavio skraćenje WWin lige BiH, poznato koliko klubova bi trebalo igrati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković najavio je moguće skraćenje Wwin lige BiH s 12 na 10 klubova.

Uveliko se razmišlja o ideji koja bi, ukoliko dođe do realizacije, nesumnjivo podigla kvalitet domaćeg šampionata. Radi se o prijedlogu novog formata takmičenja, odnosno eventualnog skraćivanja WWin lige BiH.

“Da, zamisao je da skratimo najviši rang, da to bude liga sa deset klubova. Smatramo da bismo time dodatno podigli kvalitet nogometa, kao i infrastrukture. Omogućen bi bio i veći broj atraktivnih utakmica, derbija… O svemu ćemo razgovarati u tijelima Saveza, tražit ćemo i mišljenje naše sportske javnosti, kao i klubova”, rekao je Zeljković za Arena Sport.

U slučaju da ideja lige 10 zaživi, igrao bi se vjerovatmo četverokružni sistem, po uzoru na Hrvatsku nogometnu ligu, koja više od decenije egzistira u pomenutom formatu, a koji se pokazao kao veoma uspješan u svim segmentima, od podizanja kvaliteta domaćih ekipa do veće gledanosti prvenstvenih susreta.

Podsjetimo, od naredne sezone u WWin ligi BiH trebao biti implementiran i VAR sistem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno