Zenica

“Želja za Resulom”

Petnaest dana o Poslaniku Muhammedu a.s.
Petnaest dana o Poslaniku Muhammedu a.s.
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Petnaest dana o Poslaniku Muhammedu a.s.- Islamska zajednica BiH – Muftiluk zenički – za Medžlis IZ Zenica, organizuju manifestaciju „Želja za Resulom“, koja traje od srijede 16. do srijede 30.decembra 2015.godine / od 05.do 20. Rebiu-l-evvela 1437.hidžretske godine.

Manifestacije će sadržavati: Mevlude, prigodne programe, promocije knjiga, zikr, kazivanja o Muhammedu a.s., druženje sa zeničkim hafizima, Omladinsku i ćurs tribinu, mevlud za žene i druge sadržaje.

Posebni gosti manifestacije će biti: dr.Mustafa Cerić – bivši reisu-l-ulema IZ-e u BiH, mr.Nusret Avdibegović – direktor Uprave Rijaseta, Armin Muzaferija i drugi.

Specijalni gost biće hafiz Sulejman ef. Bugari.

Centralna mevludska svečanost održat će se u džamija Kočeva u srijedu 23.decembra /12. rebiu-l-evvela poslije jacije namaza od 18,15 sati. Gost dr. Mustafa Cerić.

Cilj ovih programa je da se prisutni podsjete na to da je Muhammed, a.s., najodabranije biće koje je Allah, dž.š. stvorio, te da ono sa čim je on došao ima nemjerljiv značaj za ljudski rod.
Uzoritost Poslanikova, a.s., utemeljena, pored ostalog, i na činjenici da je poštovao svakog čovjeka i čuvao njegovo dostojanstvo.
Mjesec rebiu-l-evvel je mjesec Poslanikovog a.s. rođenja, kao i mjesec njegovog preseljenja na Ahiret. Božijom odredbom Poslanik a.s. je rođen i preselio je na budući svijet 12. rebiu-l-evvela, zato je to dan sjećanja na njega.

Petnaest dana o Poslaniku Muhammedu a.s.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno