Politika

Želimo bolji život i opstojnost Hrvata u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Želimo bolji život i opstojnost Hrvata u Zenici – Gradski odbori HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 Zenica na lokalne izbore 2020. godine izlaze sa zajedničkom listom koju predvodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Miroslav Šoko.

Učili na greškama

– Za ove lokalne izbore nastupamo kroz zajedničku listu Hrvatskog narodnog sabora, odnosno HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 za Zenicu. Prošle lokalne izbore se nismo mogli dogovoriti i ostali smo bez vijećnika u GV-u Zenica. Poučeni tim iskustvom, sada smo napravili zajedničku listu. Očekujemo da ćemo ostvariti rezultat na razini dva vijećnika, koja bi u konačnici mogla činiti Klub Hrvata u GV-u, a onda, eventualno, u suradnji sa drugim strankama, vidjeti na koji način bi se to odrazilo na izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća, kazao nam je Zdenko Kolak, predsjednik organizacija HDZ-a 1990 Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Dodao je kako očekuju drugačiju vrstu kampanje, s obzirom na pandemiju koronavirusa, te da će imati dobar rezultat.

– Napravili smo kvalitetan program. Cilj je da se približimo našim biračima koji će, nadamo se, razumjeti poruku i pokloniti nam povjerenje na ovim lokalnim izborima, istakao je Kolak.
Zajedničku listu dva HDZ-a za Zenicu, kažu iz ovih stranaka, čine kandidati koji predstavljaju spoj iskustva i mladosti, sposobni, stručni i obrazovani. Ovo je lista novih i poštenih ljudi koji žele bolji život i opstojnost Hrvata na ovim prostorima, tvrde iz zeničkih odbora HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Imena kandidata

Na listi se nalaze: Miroslav Šoko, Anita Paurić, Zdenko Kolak, Josip Popović, Željka Zamboni, Miroslav Stapić, Anja Brnić, Danijel Zec, Suzana Jonjić-Piragić, Josip Anić, Blanka Matić, Igor Matanović, Marija Žepačkić, Damir Iličić, Davor Kolak, Maja Grbavac, Marin Pandža, Ines Čolić, Perica Tikvić, Ivica Grbavac, Snježana Gelić, Štefko Grbavac, Maja Kovaljev, Leo Krišto, Goran Hrgota, Ana Rimac, Petar Jozić, Jasna Ivanković, Anton Vuleta, Leon Peša, Ankica Sakač, Vedran Čobanović, Tanja Čolić, Igor Rimac i Anto Čuturić.

Listu dva HDZ-a za Gradsko vijeće u Zenici predvodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Miroslav Šoko.

Autor: M.Dajić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno