Zenica

ZEDA uzela učešće na drugom sastanku konzorcija projekta FORESDA / ŠOPRON

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička razvojna Agencija ZEDA je kao član konzorcijuma organizacija iz EU i IPA zemalja otpočela sa implementacijom projekta FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi u januaru 2017. godine.

Napominjemo: Projekat implementira 13 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području devet podunavskih zemalja: Austrija, BiH (ZEDA, PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska.
Projekat FORESDA je finansiran od strane EU iz Dunavskog transnacionalnog programa (Danube Transnational Programme).
Drugi sastanak konzorcija u okviru projekta FORESDA održan je u periodu od 06. do 07. septembra 2017. godine u mađarskom Šopronu čiji je domaćin bila Fondacija za promociju preduzetništva Županije Zala – Mađarska.

Ovom prilikom predstavljeni su dosadašnji ostvareni rezultati kroz aktivnosti projekta FORESDA, posebna pažnja posvećena je informacijama ključnim za izradu Transnacionalne strategije i aktivnosti radnog paketa kroz koje je planirana implementacija inovativnih okruženja, pojašnjena su značajna pitanja implementacije projekta te je usaglašen plan implementacije aktivnosti koje slijede.

Svojim djelovanjem, FORESDA će imati značajan doprinos u transformaciji tradicionalnih temelja oblasti šumarstva u inovativna, moderna područja, doprinijet će razvoju inovacijskih-friendly ekosistema s ciljem poboljšanja ili preoblikovanja postojećih lanaca vrijednosti, poboljšat će inovacijske kulture u malim i srednjim poduzećima i sl.

Glavni rezultat je povećanje efikasnosti aktivnosti kolaborativnih istraživanja i inovacija u šumskom sektoru, stvarajući na kraju nove međusektoralne lance vrijednosti.

Više informacija o FORESDA projektu klikom na link:
http://www.interregdanube.eu/approvedprojects/foresda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno