Biznis

ZEDA proslavila 17 godina uspješnog djelovanja

ZEDA proslavila 17 godina uspješnog djelovanja- Jučer je Zenička razvojna agencija ZEDA proslavila 17 punih godina uspješnog djelovanja.  Agenciju je osnovala tadašnja Općina Zenica, današnji Grad Zenica s ciljem podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, razvoja poduzetništva i kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta. Od tada pa do danas, mnogo toga se promijenilo, mnogo toga se razvilo, kreiralo, implementiralo, iz godine u godinu, jedni projekti se završavaju, a novi počinju.

Agencija ZEDA upravlja Poslovnom zonom Zenica 1 u kojoj djeluje više od 60 privrednih subjekata, Biznis inkubatorom Zenica u kojem djeluje više od 20 privrednih subjekata, TechnoParkom Zenica u kojem djeluje 17 privrednih subjekata, u zgradi Agencije ZEDA uspostavljen je BusinessPoint Zenica – Centar za poduzetnike i investitore, Show room koji je namijenjen za promociju zeničke privrede, Impulsni kreativni centar – razvojni centar čija osnovna namjena jeste da bude pokretačka snaga razvoja preduzetništva, a ZEDA je uspostavila Laboratoriju za ispitivanje sigurnosti proizvoda LINDprvu i za sada jedinu laboratoriju u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018 za mehanička ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta i igrališne površine.

-„Mnogo toga smo promijenili, pokrenuli, implementirali, kreirali, umrežili, ali i isplanirali za ono što slijedi. Sve to ne bi bilo moguće bez podrške Grada Zenice kao i donatora kako domaćih tako i stranih (USAID, SIDA, GIZ, UNDP, FMRPO,…) Puno toga je realizovano, a mnogo je novih stvari koje smo pokrenuli i čija je implementacija u toku. Kada pogledamo unatrag, mnogo toga je iza nas na šta možemo biti ponosni i iskoristićemo ovu priliku da se zahvalimo svima onima koji sarađuju sa nama, koji koriste naše kapacitete, a veliko hvala donatorima koji nam pružaju podršku i omogućuju da ostvarujemo ovakve rezultate“ – poručili su iz Agencije ZEDA.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem