Zenica

ZEDA organizuje novu kreativnu radionicu – “Slikanje na svili”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDA organizuje novu kreativnu radionicu – “Slikanje na svili” – Želite li naučiti tehnike kineskog slikarstva?! Prijavite se za učešće!

Ljubitelji slikanja često traže način da nadmaše sami sebe i nađu inspiraciju na neobičnim mjestima. Zaljubljenici u boje i lijepe materijale bi trebalo da se okušaju u veoma zanimljivom vidu umjetnosti i isprobaju slikanje na svili.

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti“, Agencija ZEDA organizuje novu kreativnu radionicu i nastavlja ciklus kreativnih radionica koje je započela još u aprilu. Ovaj put, radi se o radionici  „Slikanje na svili“ na kojojoj će učesnici uz pomoć edukatorice naučiti osnovne tehnike slikanja na svili.

Oslikavanje svile je započelo veoma davno, čak pet stotina godina prije nove ere. Kolijevka ove umjetničke tehnike je Kina, gdje je ovaj vid slikanja nazivan po zemlji porijekla – kinesko slikarstvo ili domaće slikarstvo.

Glavni motivi u Kini su bili pejsaži, a kojeg je kvaliteta bila svila za slikanje određivalo je i kvalitet crteža. Ovaj zanat se potom širio dalje po svijetu, a danas se smatra veoma popularnim i atraktivnim vidom umjetnosti. Zainteresovanost za slikanje na svili sve više raste, čemu doprinosi i popularizacija društvenih mreža, te grupe kreativaca koje dijele objave sa svojim radovima i privlače pažnju.

 

Datum: 14. novembra 2019.

Vrijeme: 11:00 do 13:30

Ciljna grupa: 15 + godina

Edukator: Meliha Čančar

Rok za prijave je: 13. novembra 2019. ili do dopune mjesta

 

Učesnicima će ovo biti prilika da ukoliko žele naučeno pretvore u hobi, a ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče o ljudima koji su upravo hobi pretvorili u pravi posao. Ko ima maštu, volju, ideju i podlogu kao što su kreativne radionice koje organizuje ZEDA, dobija priliku koju u budućnosti može kvalitetno iskoristiti. Danas hobi, sutra posao. Mogu drugi, zašto ne možeš ti?!

Projekat „Budi kreativan i ti!“  finansiraju Agencija ZEDA, Grad Zenica i FMRPO.

Da biste učestvovali na ovoj radionici potrebno je da se prijavite.

Kontakt osoba  u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate i broj telefona) šaljite na [email protected]  ili se prijavite putem naznačenog broja telefona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno