Biznis

ZEDA ODRŽALA KREATIVNU RADIONICU U JU „DOM – PORODICA“ ZENICA/“Budi kreativan i ti!“

Agencija ZEDA organizovala je kreativnu radionicu „Osnove pravljenja nakita za odgajatelje JU „Dom-porodica“ Zenica “. Edukatorica, Munevera Šut, učesnice radionice je naučila osnove pravljenja nakita, pokazala nekoliko različitih tehnika i omogućila im da samostalno mogu izrađivati narukvice, naušnice i lančiće od perli, stakla i poludragog kamenja.

Nakon uspješno realizovane radionice, odgajateljice ove Ustanove su osposobljene da samostalno organizuju osnovnu radionicu pravljenja nakita i naučeno prenesu na štićenike Ustanove. Projekat „Budi kreativan i ti!“ finansira Agencija ZEDA, a podržava Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta. Cilj projekta „Budi kreativan i ti!“ je jačanje kompetencija i sticanje novih vještina.

Ovo je šesnaesta kreativna radionica koju je ZEDA realizovala u okviru ovog Projekta. Postoji veliki interes za učešće na kreativnim radionicama jer je ovo odlična prilika da učesnici nauče nešto novo, istraže da li im odgovaraju određene tehnike, da li imaju talenta i strpljenja, te da evenutalni hobi usavrše, podignu na jedan veći nivo i hobi pretvore u biznis.

#ZEDA Prati nas! Učestvuj!Budi kreativan i ti! 😉

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem