Biznis

ZEDA na sastanku konzorcija Projekta GreenCap u Rimu i Made in MED konferenciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu od 17. do 19. aprila 218. godine, u Rimu je održan redovan sastanak partnera Projekta GreenCap u kojem Agencija ZEDA ima status partnera.
Prvi dan, g. Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA, moderirao je na radionici na temu „Biznis model“ na kojoj se nastojalo istražiti čiji rezultat od 6 projekata koje GreenCap objedinjuje najbolje može poslužiti kao model koje se može primijeniti u praksi.

Također, na sastanku se analizirao dosadašnji tok Projekta koji je ocijenjen uspješnim, prezentovani su dosadašnji ostvareni rezultati te su date smjernice za aktivnosti koje slijede.
Drugi i treći dan, odnosno 18. i 19. aprila Interreg MED Program organizovao je “Made in MED”, centralni programski događaj koji se održao u “Auditorium del Massimo”/Rim.
Izrađen na konceptu Fablaba, “Made in MED” bila je odlična prilika da se predstave prvi rezultati projekata i ilustruje kako je arhitektura programa Interreg MED postala “živi” integrisani proces s opipljivim doprinosom, u kojem zajednice okupljene oko aktuelnih društvenih izazova govore jednim glasom. Ova dva dana su bila jedinstvena prilika za razmjenu ideja i vrijednosti coworking-a, transfera znanja i inovacija, ali i definisanja budućnosti saradnje na Mediteranu.

Događaj se sastojao od konferencije fokusirane na tri transverzalne teme (klimatske promjene, plava ekonomija i inkluzivni rast) i izložbenog prostora, gdje su tematske zajednice i modularni projekti posjetiocima prezentovali rezultate aktivnosti sprovedenih u prvih 18 mjeseci programa MED.

Podsjećamo:

Agencija ZEDA je dobila poziv od Environment Parka iz Torina za partnerstvo u GreenCap projektu zahvaljujući odličnoj saradnji i uspješnim projektima i zajedničkim aktivnostima koje je ZEDA već imala s Environment Parkom. Projekat je odobren za finansiranje krajem septembra 2016.godine kada je zvanično i počela njegova implementacija.
Planirano trajanje projekta predviđeno je do 2019. godine ali zbog uspješne implementacije i odličnih rezultata produženo je do 2021. godine.

Partneri u projektu su:
1. Naučno –istraživački centar BISTRA Ptuj, Slovenija-vodeći partner
2. BCN Ecologia -Agencija za urbanu ekologiju Barcelona, Španija
3. Environment Park Torino, Italija
4. Naučno- tehnološki park PATRAS Grčka
5. AXELERA, Lyon, Francuska
6. ZEDA – Zenička razvojna agencija, Zenica, BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno