Biznis

ZEDA na “Evropskoj sedmici samoodrživih izvora energije” u Briselu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDA na “Evropskoj sedmici samoodrživih izvora energije” u Briselu – U periodu od 18. do 19. juna 2019. godine, predstavnici Agencije ZEDA učestvovali su na „Evropskoj sedmici samoodrživih izvora energije“ – EUSEW 2019  kao partneri u projektu GreenCap.  Dvodnevni događaj održan u Briselu imao je za cilj da predstavi dosadašnje rezultate horizontalnih i modularnih projekata finansiranih iz Interreg MED programa i uticaj koji su imali na kreiranje politika iz oblasti obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša.

ZEDA je jedan od 5 partnera u projektuGreenCap čija je implementacija započela u septembru 2016. godine.

Cilj projekta je diseminacija informacija i stvaranje sinergije između različitih modularnih projekata iz oblasti vezanih za obnovljive izvore energije  koji se implementiraju na području  djelovanja partnera u projektu sa posebnim fokusom na otoke i ruralna područja.

Glavni rezultat projekta će biti stvaranje MED zajednice i sinergije među projektima, analiza i upravljanje rezultatima modularnih projekta te širenje i kapitalizacija ishoda modularnih projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a koji za svoj cilj ima stvaranje mreže posvećene obnovljivim izvorima energije na otocima i ruralnim područjima.

Više o projektu GreenCap https://interreg-med.eu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno