Zenica

ZEDA i Politehnički fakultet UNZE dogovorili studentsku stručnu praksu u Agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDA i Politehnički fakultet UNZE dogovorili studentsku stručnu praksu u Agenciji ZEDA – Danas, 02.aprila 2018. godine, nasmijana studentska lica uljepšala su svakodnevnicu uposlenika Agencije ZEDA. Razlog boravka studenata u Agenciji ZEDA ovaj put je stručna praksa koju su Agencija ZEDA i UNZE dogovorili za šest studenata treće godine Politehničkog fakulteta.

Stručna praksa bit će provedena u periodu od 02. – 20.aprila 2018. godine.

Uposlenici Agencije ZEDA studente će upoznati s radom Agencije, Biznis inkubatora, Laboratorije LIND te Impulsnog kreativnog centra, a svaki dan će im biti predstavljene različite oblasti i praktično približeno ono s čim će se susresti po okončanju formalnog obrazovanja.

Neke od tema koje će biti obrađene su: LIND: Direktive i Uredbe EU, Zakoni BiH, BAS EN standardi, dokumentacija sistema kvaliteta LIND-a, radni nalozi, izvještaji o ispitivanjima, rezultati ispitivanja… U Impulsnom kreativnom centru imat će edukaciju iz Solidworksa, predstavljanjem Biznis inkubatora Zenica koji je generator razvoja novih preduzeća i novih radnih mjesta, studentima će biti pojašnjeno pisanje poslovnog plana, sklapanje ugovora, pisanje zahtjeva, kroz PEST analizu naučiće kako generisati novu ideju, SWOT analiza omogućit će im da lakše shvate kako da procijene konkurenciju, tržište i da li potencijalna ideja za biznis ima šanse za uspješnu realizaciju. Studenti će se u Agenciji ZEDA upoznati s radom Sektora općih poslova gdje će im biti približeni administrativno – finansijski poslovi, a kao neizostavan element bilo koje agencije, kompanije i institucije, predstavit će im se i oblici, mediji i instumenti marketinške komunikacije.

Ovo je još jedna u nizu zajedničkih aktivnosti Univerziteta u Zenici s Agencijom ZEDA.

-„Vrata Agencije ZEDA su uvijek otvorena i svi su dobrodošli. Zadovoljstvo nam je što su studenti sa nama narednih 15 dana i što ćemo ih moći upoznati s barem dijelom onoga što će raditi po okončanju studentskih dana i koračanjem kroz tržiše rada. Saradnja s UNZE je nešto što već godinama unatrag njegujemo i uspješno realizujemo te ćemo sa sličinim aktivnostima nastaviti i u budućnosti“ – poručuju iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno