Biznis

ZEDA i GIZ analizirali drvni sektor u Zenici – rezultate predstavljamo sljedeće sedmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDA i GIZ analizirali drvni sektor u Zenici – rezultate predstavljamo sljedeće sedmice – Grad Zenica je partnerska lokalna samouprava u okviru provođenja zajedničkog poduhvata Evropske Unije i Njemačke Vlade (Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal).

Zenička razvojna agencija (ZEDA) u saradnji s Udruženjem poslodavaca Grada Zenice i Gradskom Upravom, nastoji sagledati mogućnosti za unaprjeđenje saradnje i jačanje konkurentnosti preduzeća. To se želi ostvarivati putem zajedničkih razvojnih inicijativa, kroz ciljano iskorištavanje lokalnih resursa i/ili bolji pristup dostupnim resursima koji dolaze izvan Zenice.

Neka od preduzeća s područja grada Zenice su lideri u sektoru drvoprerade u BiH, dok su druga preduzeća npr. učesnici u provođenju projekata (na nivou preduzeća) koji su podržani putem dodjele bespovratnih (grant) sredstava u okviru EU ProLocal programa (nastavak podrške Evropske Unije ekonomskom oporavku nakon poplava iz 2014. godine).

Grad Zenica i ZEDA su pokrenuli dijalog sa zeničkim privrednicima koji djeluju u oblasti drvoprerade, radi unaprjeđenja ovog sektora i razmatranja razvojnih intervencija koje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama i raskoracima. Neka od preduzeća s područja grada Zenice su lideri u sektoru drvoprerade u BiH, dok su druga preduzeća npr. učesnici u provođenju projekata (na nivou preduzeća) koji su podržani putem dodjele bespovratnih (grant) sredstava. Bespovratna sredstava je obezbijedila EU u okviru EU ProLocal programa.

Agencija ZEDA je organizovala posjete firmama i razgovarala sa privrednicima o temama kao što su: profitabilnost tržišta na kojima nastupaju, snage i prednosti ili funkcije podrške njihovom preduzeću te o drugim poslovnim aspektima.

Hvala svim privrednicima koji su učestvovali u ovim aktivnostima i dali svoj doprinos našem istraživanju.

Rezultate analize predstavit ćemo u utorak, 12.12.2017. u 10:00 u prostorijama Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno