Biznis

ZEDA i BIGMEV organizovali sastanak turskih i bosanskohercegovačkih privrednika iz IT sektora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDA i BIGMEV organizovali sastanak turskih i bosanskohercegovačkih privrednika iz IT sektora – Jučer, 18. decembra 2017. godine u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA sastali su se turski i bosanskohercegovački privrednici. Bio je to sastanak firmi iz IT sektora, IT startup firmi, proizvodnih firmi te tehnoloških kompanija.

Agencija ZEDA u saradnji s Fondacijom BIGMEV, organizovala je ovaj sastanak s Yalin Software i Novi Teknoloji, IT firmama koje dolaze iz Bursa Ulutek tehnološkog parka.

Cilj sastanka bio je da gosti iz Turske predstave svoje kompanije te da pokušaju dogovoriti saradnju s domaćim firmama ali i da provjere mogućnosti investiranja i otvaranja firme u našem gradu.

Treba napomenuti, da je saradnja s pomenutim firmama uspostavljena na Internacionalnom B2B događaj – ZEPS B2B 2017 u okviru EEN mreže koji je u organizaciji Agencije ZEDA održan na 24. Međunarodnom Generalnom BH sajmu ZEPS.

U okviru posjete turskih IT firmi, realizovan je i sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Zenici na kojem su razmijenili informacije i iskustava s delegacijom iz Turske te razgovarali o mogućnostima i načinima podrške Univerzitetu vezano za namjere UNZE da oformi odsjek za IT.

Također, ovom prilikom gosti iz Turske sastali su se s predstavnicima poslovnog sistema RMK kako bi razgovorali o eventualnoj organizaciji sajma iz oblasti IT.

Ovo je tek početak saradnje s Turcima koji su pokazali zainteresovanost za saradnju kako s našim privrednicima tako i s Univerzitetom u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno