Info

ZDK: usvojena Strategija omladinske politike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZDK: usvojena Strategija omladinske politike – Na devetoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Zeničko-dobojskog kantona, razmatrana je Strategija omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018.-2022. godina.

Socijalni partneri su jednoglasno usvojili Strategiju, sa naglaskom na važnost ovakvog strateškog dokumenta kroz koji je napravljen presjek trenutnog stanja u svim segmentima života mladih i koji je  definisao ciljeve, utvrdio mjere i predvidio monitoring realizacije mjera s ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za život mladih na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim dokumentom Vlada ZDK u jedan od glavnih prioriteta svog djelovanja stavlja brigu o mladima.

Strategija kroz prijedlog mjera u oblastima: obrazovanja i nauke, rada i zapošljavanja, zdravstvene zaštite, kulture i sporta, aktivnog učešća  mladih u društvu i izgradnji civilnog društva, definira ciljeve za njihovu realizaciju.

Nizom mjera koje je Vlada Zeničko – dobojskog kantona već poduzela, jasno je pokazano opredjeljenje da se strateškim pristupom značajno utiče na kreiranje što boljeg ambijenta u smislu podrške rješavanju životnih izazova mladih. Današnjim usvajanjem Strategije omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona, u sljedeće četiri godine, Vlada će učinit sve da mladi dobiju šansu i preuzmu odgovornost za vlastiti prosperitet i razvoj države.

S tim u vezi, Vlada  Zeničko-dobojskog kantona je već donijela Zakono o oslobađanju mladih  poreza na promet nekretnina i Odluku o novoj kreditnoj liniji za stambeno zbrinjavanje mladih sa područja Zeničko-dobojskog kantona, čime potvrđuje svoje opredjeljenje za stvaranje povoljnih uvjeta  za mlade u Zeničko-dobojskom kantonu.

Press služba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno