Politika

ZDK: Skupština dala saglasnost na Prostorni plan grada Zenice za 2016.-2036.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno je na današnjoj sjednici dala saglasnost na Prostorni plan grada Zenice za period 2016.-2036. godine, koji je u Gradskom vijeću tog grada usvojen 28.12.2017. godine.

Prostorni plan Zenice, kada se taj dokument prvi put našao pred zastupnicima Skupštine ZDK, 17. septembra prošle godine, nije bio dobio potreban broj glasova, dok je na 2. sjednici ovog, 8. saziva, 20. decembra prošle godine, dokument bio povučen.

Dokument je, tada, bio povučen jer nije bilo povoljno raspoloženje za njegovo usvajanje te da bi njegovo i drugo „obaranje“ zahtjevalo izradu novog dokumenta, ali i ponavljanje kompletne procedure.

Zastupnik SDA Ramo Pivić napomeno je kako, prilikom izrade Prostornog plana Zenice, nije provedena javna rasprava o trasi puta kroz to zeničko naselje.

On je zato predložio skupštinski zaključak kojim se od Gradske uprave Zenica i JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine zahtjeva da provedu javnu raspravu, koja je, podsjetio je, bila zakonska obaveza prilikom utvrđianja trase koridora Vc kroz to naselje.

-Nama je interes da trasa koridora Vc prođe kroz Nemilu, ali je potrebno da se s građanima nađe rješenje koja je trasa najbolja – kazao je zastupnik Pivić.

Zaključak je usvojen s 28 glasova za i pet suzdržanih glasova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno