Biznis

ZDK – Poljoprivrednicima sredstva podrške za investicije u preradi proizvoda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Privrednicima iz Zeničko-dobojskog kantona prezentirani su uslovi javnog poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za investiranje u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivrednih proizvoda u okviru UNDP-ovog projekta „EU4Business“. – Projekt je podržan od Evropske komisije, a iznos cjelokupnog granta je 2.550.000 KM. Minimalan iznos granta po aplikaciji je 145.000 KM, a maksimalan 290.000 KM, što predstavlja 50 posto investicije. Toliko moraju uložiti i privrednici.

Planira se realizacija 10 do 15 projekata, a očekivani rezultati su oko 20 uposlenih, poboljšanje tehnologije postojećih kapaciteta i uvođenje standarda – kaže Semir Đedović, koji radi na pomenutom projektu. Javni poziv je otvoren do 9. oktobra, a u sklopu projekta bit će podržani podsektori prerada voća, povrća, mesa, mlijeka, maslina i grožđa, odnosno vinarstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno