Ostali sportovi

ZDK pobjednik u Livnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Livnu su održane 5. Federalne igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, na kojima je nastupila i ekipa zeničko – dobojskog kantona.

Kako su istakli predstavnici ZE-DO kantona, „Livno se pokazalo kao izuzetan domacin i Udruga iz Livna se potrudila da obezbjedi maksimalno dobre uslove za boravak i takmičenje naših sportista. Ove godine su pored trka u invalidskim kolicima i šaha uvedene tri nove discipline, koje su privukle pažnju takmičara, a to su streljaštvo, bacanje kugle na špagi i pikado.
Iako sa novim disciplinama naši takmičari, ali i predstavnici sa našeg kantona su se veoma dobro snašli, te smo ponovili dosadašnje uspjehe i ostvarili ukupnu pobjedu i pobjedu ekipnu u šahu“- kažu učesnici igara.

Ističu, posebno, takmičare u šahu, koji su bili dominantni, te momke u utrkama u invalidskim kolicima, koji su donijeli maksimalan broj bodova za ukupnu pobjedu ZDK.

Ove godine su pojačali ekipu sa ženskim članom, što je, takođe, bilo značajno za ukupnu pobjedu ZE-DO kantona.

Napominju da je i ovog puta izostala finansijska podrška sa svih nivoa, ali su ipak našli načina da pošalju dovoljan broj takmičara i vrate se kao ukupni pobjednici igara.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno