Zenica

ZDK naručio 3.190 vakcina za sezonsku gripu, prvi kontingent stiže početkom novembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domovima zdravlja u 12 općina i gradova u Zeničko-dobojskom kantonu početkom narednog mjeseca bit će dostavljen prvi kontingent vakcina za sezonsku gripu, koje su nabavljene i plaćene iz budžeta tog kantona – izjavio je Feni direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica Senad Huseinagić.

On napominje kako je okončana kompletna procedura nabavke 3.190 doza vakcina za sezonsku gripu.

-Ova prva isporuka će biti u količini od oko 500 doza, dok će nam ostatak ugovorenih vakcina biti isporučen naknadno. Sve će vakcine biti distribuirane domovima zdravlja, koji će na svom području osigurati proces vakcinacije za, prije svega, hronične bolesnike i stara lica – ističe Huseinagić.

Napominje kako se radi o vakcinama koje će biti dijeljene besplatno te da, s obzirom na otežan proces nabavke, nije siguran da će biti vakcina za komercijalne nabavke.

Osim vakcinacije za sezonsku gripu, koja tek treba uslijediti, Huseinagić napominje kako se građani tog kantona i dalje mogu vakcinisati protiv virusa Covid-19.

-U svim domovima zdravlja moguće je primiti vakcinu za Covid-19, a za one koji zbog radnih obaveza to ne mogu učiniti radnim danima, osigurani su timovi za vakcinaciju i vikendom. Međutim, vrlo je mala zainteresiranost građana za te vakcine – kaže Huseinagić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno