Uncategorized

ZDK: Na liječenju 11 Covid-pacijenata, jedan mlađi pacijent iz Tešnja prebačen u Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu trenutno se od infekcije Covida-19 liječi 11 osoba, dok je jedan mlađi pacijent iz Opće bolnice Tešanj transportiran na daljnje liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu- potvrdio je Feni direktor te bolnice Omer Bedak.

-Trenutno na liječenju imamo četiri pacijenta pozitivna na koronavirus, ali jednog smo pacijenta, rođenog 1982. godine, prošle sedmice prebacili na KCUS-a. Bio je jako loše kliničke slike pa smo ga, u dogovoru s kolegama iz Kantonalne bolnice Zenica, koja je dala saglasnost za to, prebacili na KCUS.

Međutim, nije bio i intubiran. On se oporavlja te je već sada puno boljeg zdravstvenog stanja- kaže Bedak, koji napominje kako je činjenica da je pogoršana epidemiološka situacija.

Kantonalna bolnica Zenica, kaže pomoćnik direktora Kasim Spahić, trenutno na liječenju ima sedam pacijenata te je situacija stabilna.

-Unazad već mjesec dana imamo sličan broj pacijenata koji su zaraženi koronavirusom. Nemamo pacijenata na respiratoru, odnosno Odjelu intenzivne njege Covida-19, ali je tokom prošle sedmice jedan pacijent koji je bio i pozitivan na koronavirus preminuo- kaže Spahić.

On ističe kako je evidentno povećanje broja hospitaliziranih zbog akutnih respiratornih infekcija, a posebno hroničnih plućnih bolesnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno