Zenica

ZDK: Akcioni plan za borbu protiv korupcije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZDK: Akcioni plan za borbu protiv korupcije  – Vlada Zeničko-dobojskog kantona predstavila je danas javnosti Akcioni plan za borbu protiv korupcije za period 2017-2019. godina. Novousvijeni plan, koji će biti osnova za izradu strategije, pripremio je Tim Kantonalne vlade borbu protiv korupcije uz pomoć Antikorupcijske mreže u BiH.

Ovim Planom, ali i državnom strategijom za borbu protiv korupcije, predviđeno je da strategija borbe protiv korupcije u Zeničko-dobojskom kantonu bude donesena u roku od šest mjeseci i za to vrijeme uspostave mehanizmi za prevenciju korupcije u svim sektorima i u svim odjeljenjima, upravama, ministarstvima ovog kantona.

-Borba protiv korupcije u BiH još nije ni počela. To će se desiti tek kada uspostavimo efikasne mehanizme prevencije korupcije na svim nivoima i u svim oblastima i kad rad javnog sektora i javna potrošnja budu toliko transparentni da se građani mogu stvarno uključiti i biti dio tih procesa, – izjavio je Eldin Karić, direktor Antikopcijske mreže Account. Ovaj projekat podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH.     (S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno