Sudske klupe

Zbog pokušaja ubistva sjekirom: KT ZDK zatražilo pritvor za osumnjičenog Zeničanina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog lica, dana 19.01.2022. godine, podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici, prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom licu, inicijala A-H.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. KZ FBiH u vezi sa članom 28. KZ FBiH.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 14.01.2022. godine oko 23,25 sati, pokušao usmrtiti jedno lice, na način da je bez ikakvog  razloga i povoda izvadio sjekiru iz jakne, te fizički napao oštećeno lice sa namjerom da ga usmrti, i to na način da je istom oštricom sjekire zadao jedan udarac u predjelu glave.

 Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b) ZKP FBiH/ i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje 3 godine ili teža kazna /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka c) ZKP F BiH/.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Napomena: Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno