Zenica

Zbog loših putnih komunikacija ni danas nema nastave za osnovce u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ni danas nema nastave za osnovce u Nemili – Osnovna škola “Ćamil Sijarić“ u Nemili kod Zenice, sa nekoliko svojih područnih škola, ne radi ni danas, dok je upitno da li će se i sutra steći uslovi za odvijanje nastave – izjavio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović.

-Voda se povukla, ali problem sa Nemilom je zbog loših komunikacija pa djeca iz Šeričkog kraja i još nekih sela ne mogu ni danas doći u školu. Što se tiče ostalih škola koje jučer nisu radile, a to su tri područne škole – OŠ Maglaj, OŠ ‘Mehmedalija Mak Dizdar’ u Dobrinji kod Visokog te područna škola u Gnjusima od Zenice koja djeluje u sklopu OŠ ‘Enver Čolaković’ iz Janjića, one su danas ponovo u funkciji – potvrdio je ministar Sinanović.

Dodaje kako direktor škole u Nemili pravi procjenu da li će se eventualno sutra steći uslovi za ponovni početak nastave i u toj školi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno