Naše

ZB saznaje: Direktor RD Mošćanica Adnan Šabani podnio ostavku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako saznaje Zenicablog, direktor Regionalne deponije Mošćanica Adnan Šabani podnio je ostavku na dužnost koju je obavljao od oktobra 2020.godine.

Prema raspoloživim podacima, Šabani je u tzv.”otkaznom roku” do kraja avgusta i trenutno je na Godišnjem odboru.

-Ne želim komentarisati razloge, kratko je rekao Šabani za Zenicablog, dodajući da su “razlozi kombinacija privatne i službene prirode”.

Nedavno je Gradsko vijeće Zenice odbilo prihvatiti Izvještaj o radu RD Mošćanica koji je podnio Šabani, iako je preduzeće poslovalo pozitivno i imalo milionske investicije u razvoj sistema deponovanja.

– Glavni razlog je uporno odbijanje direktora da bude “biro za zapošljavanje gradonačelnika Kasumovića i stranaka na vlasti”. Firma ima optimalan broj zaposlenih, ispunjene su mnogobrojne želje vlasti, gradonačelnika, pa i mještana okolnih naselja. Ali želja za uhljebljivanjem je nezasita i ako sljedeći direktor popusti, RD će doživjeti kolaps i sunovrat u minus, kaže naš sagovornik iz Gradske uprave.

Hajka na Šabanija traje sedmicama i očigledno je da nije želio da doživi neminovnu  smjenu, nego je odlučio napustiti firmu.

Šabani je prije RD radio punih osam godina kao gwneralni menadžer u slovenačkom CIMOS-u, te nekoliko privatnih firmi.

Vladajuća većina želi “poklopiti” biznis sa selekcijom i reciklažom otpada, a na tom putu im već mjesecima stoji njemačka ALBA, a očigledno i dosadašnji direktor RD Mošćanica. Vijeće je zatražilo i zamjenu predstavnika Grada u Upravi ALBA-e, a Šabanijev odlazak prvi je veliki “poremećaj” u upravama javnih preduzeća u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno