Ostali sportovi

Završeno veliko finale Sportskih igara mladih u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon 120 dana takmičenja u 45 bh. gradova i polufinalnih turnira u Mostaru, Srebrenici, Bihaću, Tuzli i Zenici, održano je i Veliko finale 12. Plazma Sportskih igara mladih. 900 dječaka i djevojčica, iz više od 60 bh. gradova, uživalo je u trodnevnim takmičenjima ali i zabavnom programu.

Sarajevo je u periodu od 5. do 7. jula bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na završnici ovogodišnjih Igara.

Pokrovitelj regionalnih takmičenja je Vlada Federacije BiH, a specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski komitet BiH koji podržava projekte koji imaju za cilj jačanje sportskog sistema u BiH te promoviše olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play.

U okviru projekta „Equal chance for every child“ u saradnji sa UNICEF-om, na Finalu je organizovana i radionica o volonterizmu u cilju podizanja svijesti o ovoj važnoj temi, te radionica o važnosti obrazovanja i osnaživanja djevojčica i žena u društvu realizovana u saradnji sa Vijećem za regionalnu saradnju – RCC.

Posebno iznenađenje za sve finaliste bio je FIBA Eurobasket trofej i maskota Eurobasketa – “Bounce“, koji su posjetili Veliko finale Igara u Sarajevu, a svi prisutni su iskoristili priliku za slikanje. Velikoj SIM porodici Ambasadora među kojima su, Aleksander Čeferin – predsjednik UEFA-e, Edin Džeko, Luka Modrić, Nemanja Matić, Džanan Musa, Johannes Hahn, Predrag Mijatović i mnogi drugi.

Ove godine pridružio se i Benjamin Burić, bh. rukometni reprezentativac i jedan od najboljih evropskih golmana.

Medalje su u 2022. godini otputovale u Sarajevo, Mostar, Zvornik, Brčko, Gračanicu, Banoviće, Bijeljinu, Srebrenik, Gradačac, Stolac, Zavidoviće, Gornji Vakuf-Uskoplje, Ljubuški, Maglaj, Kakanj i Banja Luku, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno