Ostali sportovi

Završeno Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine, Štitkovac ispunio normu za Grosseto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici se tokom vikenda održalo Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke. Nastupio je veliki broj atletičara i atletičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, a takmičili su se u dvadeset disciplina.

Najbolji nastup u muškoj konkurenciji imao je Nermin Štitkovac, atletičar Atletskog kluba „Sarajevo“. U bacanju kugle i diska osvojio je titulu državnog prvaka, a rezultatom ostvarenim u bacanju kugle, ispunio je i normu za nastup na Evropskom prvenstvu za atletičare do 20 godina, koje će se idućeg mjeseca održati u italijanskom Grossetu.
Najbolji nastup u konkurenciji atletičarki imala je Mediha Salkić, atletičarka Atletskog kluba „Zenica“, koja je, kao i Štitkovac, pobijedila u bacanju kugle i diska. U obje discipline potvrdila je normu za nastup na Evropskom prvenstvu u Grossetu.

Pojedinačno prvenstvo BiH za juniore i juniorke, selektorima, Elviru Krehmiću i Dragomiru Čabrilu je poslužilo i kao izborno za Balkansko prvenstvo za juniore i juniorke, a koje će se početkom mjeseca održati u rumunskoj Craiovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno