Info

Završeni “Dani kvaliteta u zdravstvu FBIH” – Priznanje za dr. Anela Okića i mr. Ernesu Škaljo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završeni “Dani kvaliteta u zdravstvu FBIH” – Priznanje za dr. Anela Okića i mr. Ernesu Škaljo – Dodjelom priznanja i pohvala zaslužnim institucijama i pojedincima za proteklu godinu, te akreditacija i sertifikacija zdravstvenim ustanovama završeni su peti “Dani kvaliteta u zdravstvu FBiH” koji su pod motom “Saradnja u fokusu – Zajedno do boljeg zdravstva na međunarodnom, regionalnom i lokalnom nivou” održani 14. i 15. decembra u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ).

Priznanje ‘Šampion kvaliteta” za ovu godinu pripalo je dr. Halidu Mahmutbegoviću iz Doma zdravlja Živinice. Priznanje se dodjeljuje za doprinos u procesu uspostavljanja sistema sigurnosti i kvaliteta u FBiH, a istaknut je doprinos dr. Mahmutbegovića u ulozi facilitatora u velikom broju zdravstvenih ustanova.

Priznanje za izvrsnost u kategoriji ‘Menadžer ustanove’ dobili su dr.Esed Omerkić, direktor Doma zdravlja Živinice i direktor Doma zdravlja Banovići dr. Izet Hasanović. U kategoriji ‘Vanjski ocjenjivač’ priznanja za izvrsnost su dobili dr. Anel Okić iz Kantonalne bolnice u Zenici, mr.ph. Ernesa Škaljo, koordinatorica kvaliteta u ZU “Zeni-Lijek” i mr.ph. Bakir Omerbegović, iz PZU “Apoteka Nera” Visoko. U kategoriji ‘Koordinator kvaliteta’ priznanje su dobili dr. Ranko Čović, menadžer kvaliteta u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu i mr.ph. Jasmina Šabić iz PZU “Adonis” Lukavac.

U kategoriji ‘Facilitator’ priznanja za izvrsnost dodijeljena su dr. Biljani Kurtović iz Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo i Salihu Slijepčeviću s UKC Tuzla. U kategorijii zvrsnosti dodijeljena su i priznanja za “Promotore kvaliteta” koja su dobili vanjski ocjenjivači AKAZ-a dr. Malik Vodopić i dr. Adnan Bajraktarević, te dr. Merima Kruščica iz Doma zdravlja Vitez koja je početkom novembra ove godine naišla na saobraćajnu nesreću i brzom intervencijom spasila tri života.

Zahvalnice su dobili Maja Zarić iz Švicarske organizacije za razvoj i saradnju (SDC), Agan Dolić izapoteke “Al Hana”, Zlata Peševski iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, Zlatko Vučina iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Tatjana Popović iz Asocijacije “XY”.

Drugog dana manifestacije “Dani kvaliteta u zdravstvu FBiH” dodijeljene su akreditacije-reakreditacije za Centre za mentalno zdravlje iz Doma zdravlja Mustafa Šehović Tuzla, DZ Vitez, DZ Vogošća Sarajevo, DZ Gračanica, DZ Novi Grad Sarajevo i DZ Srebrenik. Dodijeljene su sertifikacije za timove porodične medicine udomovima zdravlja Gradačac i Teočak, te sertifikacija za zdravstvene ustanove/apoteke “Delfin” i “Al Hana”.

Prvi dan bio je u znaku obuka za koordinatore kvaliteta u zdravstvenim ustanovama i za ovlaštene ocjenjivače kvaliteta AKAZ-a te obuke i okruglog stola za zdravstvene menadžere, dok je drugi dan revijalnog karaktera.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno