Zenica

Završena sanacija ulica i pješačkih staza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završena sanacija ulica – Služba za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenica završila je, u sklopu redovnog održavanja gradskih ulica za 2016.godinu, prvu fazu sanacije udarnih deformacija na gradskim ulicama specijalnog i prvog prioriteta planiranih u okviru redovnog održavanja saobraćajnica.

Uporedo s ovim aktivnostima otpočela je i sanacija makadamskih puteva, kojima se odvija autobuski saobraćaj, kao i izgradnja  rampi za osobe s invaliditetom na gradskim ulicama po usaglašenim prioritetima. Do sada je sanirano približno 3.500 m2 kolovoza i pješačkih staza s ovim rampama, a ukupna investiciona vrijednost radova iznosi oko 110.000 KM.

Tokom perioda ‘zimske službe’, zbog izrazito povoljnih vremenskih uvjeta, i do polovine maja urađene su sve intervencije koje su zatražene prema policijskim zabilješkama i odlukama Komisije za bezbjednost saobraćaja, kao i sve hitne intervencije. U praksi se radilo na 50 lokacija, za čije potrebe je iz gradskog budžeta izdvojeno 100.707 KM.

Prema planu rada Služba za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenica krenuće u sanacije saobraćajnica na kojima se odvija autobuski saobraćaj, kao i sanaciju ulica koje se vode kao drugi i treći prioritet, koje će biti sanirane tokom ljetnjeg perioda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno