Zenica

Završena praksa studenata Softverskog inženjerstva u Centru za mlade INPUT

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U proteklih nekoliko mjeseci studenti Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici odsjeka Softvresko inženjerstvo su obavljali praksu u Centru za mlade INPUT.

Saradnja između Politehničkog fakulteta i Centra za mlade INPUT započela je početkom 2021. godine potpisivanjem memoranduma o saradnji.

Praksa u Centru za mlade INPUT studentima je omogućila da  nauče pravila, procedure, metode, propise i izrade desktop i web aplikacije kao i da se sami okušaju na nekim konkretnim projektima, te da ono teoretsko što su učili na fakultetu u praksi primjene, kao i da uz pomoć mentora nadograde znanje. Na završnici prakse predstavnici Centra za mlade INPUT su organizovali zajedničko druženje sa studentima koji su pohađali praksu i sa prof.dr. Sabahudin Jašarević, dekanom Politehničkog fakulteta i prof.dr. Samir Lemeš, šef Katedre za softversko inženjerstvo.

„Ovo je bilo jedno pozitivno zajedničko iskustvo i sretni smo što smo imali priliku studentima prenijeti znanje i iskustvo. Nadamo se da ćemo ovu saradnju i u budućnosti imati sa studnetima kao i sa menadžmentom Politehničkog fakulteta, želimo naglasiti da nam je uvijek zadovoljstvo raditi sa mladim ljudima željnim znanja, novog iskustva, sa onima koji su puni entuzijazma i želje za učenjem. Naša vrata su za studente uvijek otvorena i radujemo se i nastavku saradnje“ – poručili su iz Centra za mlade INPUT.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno